Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 februarie 2011

Prin Poiana Seituri cu schiuriile

Cred ca aceasta a fost ultima tura de schii din acest sezon , desi  nu au fost prea multe din caza ca nu a fost zapada suficienta. Ne-am pornit Duminica trecuta eu si marele Mircea(27.02.2011) la o tura de schi mai mult pentru intretinerea conditiei fizice si relaxare psihica decat pentru o tura serioasa.
traseul a fost Baita- Valea Bagnau- Sf. Gheaorghe(vale) - Poiana Seiturii cu retur din capatul vaii Bagnaului. Aproximativ 4 ore sanatoase . Vremea nu prea a tinut cu noi , deoarece a fost ceata sus in poiana. Ne-am pornit cu speranta ca va iesi soarele dar na fost sa fie dupa cum a zis la meteo.
Surpriza ne-placuta a fost ca tocmai inainte cu o zi s-au gasit vre-o 2-3 indivizi sa se plimbe cu ATV-urile tocmai pe unde aveam noi de mers, si culmea ca au avut acelasi traseu. Credeam ca o sa ne bucuram mai intens de zapada pufoasa ce sa asternut zilele trecute.
A fost bine si asa , oricum am mai ocolit noi pe ici pe colo. A fost bine ca am putut sa ne deplasam pe schiurii pana in locul unde am lasat masina.
Nu este o tura prea dificila , prima parte este de urcat aproximativ pana la altitudinea de 900m , aprox. 2ore. Pe urma doar trebuia sa coboram pe un drum forestier . Partea faina ii ca 2 ore tot cobori, distanta fiind aprox. de 3-4 ori mai mare decat urcarea.
Aceasta poiana se afla pe hotar cu loc. Firiza , de aici se poate vedea Barajul Firiza.












Poze din zona. 

joi, 17 februarie 2011

Baita-Valea Borcutului si retur

Duminica 17 febr.2011 am facut o tura de deal scurta (3ore) mai mult de relaxare. Neavand alte planurii a fost buna si tura asta , era si pacat sa stau acasa pe o vreme asa frumoasa.
Am pornit pe la 11:00 impreuna cu fratele meu Gabriel chiar din apropierea locuintei mele (padurea e la 50m de mine) , urmand creasta dealului pana pe hotar cu Valea Borcutului.
Am revazut in acel loc Fagul cel batran si Carpenul inca in picioare. Spre surprinderea noastra putin mai sus spre varful Capitanului am dat de o bucata de padure (10/10m2) taiata aiurea. Pur si simplu erau copacii rasturnati aiurea, deoarece nu era raritura in zona sau ceva lucrari sa zici ca aveau nevoie de acel loc. Brazi , fagi si tot ce i-a venit in cale a taiat cineva. Asa-s unii oameni, atat ii duce capul.
De pe culmea Capitanu, am coborat in Valea Borcutului. Mai era putina zapada ici colo mai mult pe partiile unde soarele nu prea ajunge (N), pante nordice.
Am coborat putin pe drumul forestier ( in exploatare) cu intentia de a urca iar spre dealul Hagaua. Inainte de a ajunge pe acest deal , inca o surpriza. Prin tufisurii era plin de capcane pentru mistreti (smacuri, lat) pe care de altfel le-am si cules. Pacat de roman ca a ajuns din nou sa "branconieze".
Am mai zabovit un pic pe acest deal deoarece este un punct de belvedere asupra satului Baita , si ne-am indreptat spre casa pe o culme paralela cu cea pe care am urcat.
Poze de pe traseu:
                                            Fagul cel batran

                                            Verzisorul de fratemeu
                                       Copaci taiati aiurea


                                          Valea Borcutului
                                     Capcane la mistreti

                                         Dealul Hagaua
                                Colectia de primavara de capcane
                                        Vedere spre Baita


                                        Deasupra casei lui fratemeu Gabi