Totalul afișărilor de pagină

luni, 16 mai 2011

La zbor cu Parapanta

Sambata (14.05.11) a fost prima mea zi oficiala de zbor cu parapanta, dupa lungi si grele zile de gomflaje si tentative de zbor. Vremea a fost excelenta, vantul batea exact asa cum i-mi trebuia mie, totul a fost ok.
Am luat-o pe sotia mea Olga ,fara de care nu plec la zbor, si ne-am deplasat cu Dacierul pana in localitatea Fanate (langa Copalnic Manastur,MM). Acolo se afla cateva dealuri bune pentru zbor cu locuri vaste de aterizare. Am ales o panta cu deschiderea spre Vest deoarece si vantul batea tot dinspre vest, pe care am "escaladat-o" cu dacia pana sus.
La putin timp dupa ce am ajuns acolo , au mai venit si alti parapantisti dornici de zbor. Chiar m-am bucurat ca au venit ,asa macar nu eram singurul care zbura.
Ne-am "parcat" parapantele pe deal si asteptam cu nerabdare vantul care sa-mi unfle aripa ca sa pot decola. Nu am asteptat prea mult ca a si inceput sa miste. Primul zbor a fost de proba, da m-am si dus la vale ,de am avut ce veni inapoi.
Am facut vre-o 5 zboruri toata dupamasa foarte faine, iar la ultimele 2 am prin si eu un pic de vant dinamic ce ma tinut in aer vre-o 5 minute.
M-am pus cu sotia sa prajim si  o slanina, ca altfel nu se poate daca tot mergi la munte. Am mai luat cate o pauza pentru a admira zboruriile colegilor si pentru a le face poze. Acestia au prins de cateva ori termica buna si i-a mentinut in aer cate 10-15minute. Experienta i-si spune cuvantul, eu sunt doar la inceput.
Duminica pe 15 am mai fost la zbor si la Piertis(langa Targu Lapus) ,acolo e o panta mai mica dar buna pentru mine oricum. Am facut si aici vre-o 8 zboruri. De data asta l-am luat si pe Mircea(cataratorul) ca sa am spectatori. Vremea a fost destul de buna, putin innorat.
Dupa zborul de pa Pietris ne-am dus pe la Muzeul Florean , unde poti veadea sculpturi in piatra. Este un loc frumos ,intr-o poiana cum dai sa urci de la Brebeni spre Targu Lapus.
A fost un weekend reusit din toate punctele de vedere.

                                             Yo in aer
                                           Yo cu capul in nori

                                             Tot yo

                                           Yo la Pietris
                                            Zburam la Pietris
                                            Olga si colegul ei neclintit
                                          Mircea si amicul sau
                                            Asta cred ca doarme
                                           Buncar atomic

                                              Numa YO
                                              Vedere spre Targu Lapus de la Pietris

duminică, 1 mai 2011

Catarare la Piatra Handalului de 1Mai

1Mai muncitoresc a fost o zi excelenta pentru o tura de deal,catarare si friptura de slanina cu carnati.
Impreuna cu sotia mea Olga ,cu marele Mircea cataratorul si Yo (nelipsitul) ne-am luat echipamentul si slana si am plecat cu Dacierul in viteza Warp pana in localitatea Nistru ,cunoscuta si ca fosta zona miniera. Localitatea Nistru apartine de "marele oras" Tauti Magherausi(MM). Dupa ce am trecut de ultimele case din Nistru am mai mers putin cu masina mai in sus de silozuriile de exploatare miniera aprox. 100m. De acolo pe panta dealului Vestic am urcat pe o poteca vre-o 30min. si iata-ne sub stanciile de la Piatra Handalului. Pacat ca s-au rasturnat multi copaci ,ingreunand traversarea pe poteca.
Ne-am "cazat " sub o stanca frumoasa, un fel de "colt" pe care am si probat-o cateva ture de catarare. Asigurarea a facut-o Mircea de sus ,astfel putand sa filam de jos. Aproximativ 20m de perete stancos numai bun de catarare.
Dupa cateva ture ne-a "lovit" foametea si ne-am pus sa facem focul pentru a praji slana si carnatii.
Intre timp dupa masa am facut o tura de vizita si la celelalte stanci din zona, shimband totodata si zona de catarare.
Foarte interesanta a fost stanca respectiva cu multe cauri si gaurele,bune de catarat.
Doi corbi aveau cuib in zona si au inceput sa faca urat cand ne-am apropiat prea mult, da nu i-am deranjat.
Intre timp sotia mea sa odihnit pe un platou de pe stanca ,la un moment dat plictisindu-se sa ne astepte pana terminam noi cu cataratul. Pacat ca nu a fost Soare ca putea sa faca plaja un pic.
Dupa ce a mai facut vre-o 4 ture Mircea si pe cealalta stanca ,ne-am strans echipamentul si am luat-o la vale.
A fost o tura faina cu de toate tocmai de 1 Mai.













Poze din zona: