Totalul afișărilor de pagină

duminică, 7 noiembrie 2010

Cross country.Seituri

Cross cu bicicleta prin poiana Seituri.
Aceasta este tura unde ma impresionat sotia mea.Si sa mai ziceti ca femeia nu poate!
Intr-o zi de primavara ne-am hotarat ,eu si sotia mea Olga sa facem o tura mai puternica ,asa de revenire din iarna,si am ales tura Baita- Lomas-Sf.Gheorghe-Poiana Seituri 900m -drumul nou- intoarcere pe valea Bagnau.Destul de lung traseu si necesita un pic de efort.
Ne-am echipat corespunzator(casca,manusi,cotiere genunchiere si ruxac )si am pornit la drum pe valea Baita in sus pana la cabana de unde incepe paraul Sf.Gheorghe aproximativ 1ora. Vremea era supera ,un soare calduc nici prea cald ,nici prea rece,numai bun de ture pe dealurii.Cand este prea cald transpiri tot si consumi multa apa,cand este frig ,daca esti cu bicicleta,te cam congelezi.Dupa o scurta pauza la cabana am luat-o pe langa biciclete  alaturea cu paraul pana la locul de ramificatie al paraielor,urmand paraul din stanga ce-l insoteste si un drum forestier urcand pe deasupra lui.
De aici a inceput "distractia" ,trebuie carata bicicelta pe spinare deoarece paraul este foarte rau ,plin de pietre mari si lemne.Bicicleta mea are 19kg ,dar a sotiei vreo 23kg,am vrut sa schimbam dar sotia ma refuzat spunand "ca este bicicleta mea si trebuie sa o pot duce".
Oboseala incepea sa-si spuna cuvantul dupa cateva minute bune de urcat.Facem pauze dese dar oricum era mult ma gandeam eu pentru ea.
Nu a lasat nimic si pana sus in Poiana si-a dus bicicleta dovedind ca poate daca vrea.Intradevar ca a recunoscut ca a cam solicitat-o dar a fost bine ,trebuie sa stii cum sa mergi si cum sa economisesti energie.
Atunci cand urci un deal daca mai si vorbesti efortul aproape ca se dubleaza din cauza ca soliciti plamanii prea tare.Plamanii fiind principalul organ care transforma energia din aer.
Am facut o pauza mai lunga dupa ce am ajuns in Poiana ,pauza fiind de masa,cateva poze si am luat-o pe N-V spre drumul forestier ce coboara in valea Bagnaului.
Poiana nu prea era frumoasa in acele zile pentru ca era arsa iarba de pe ea de catre ciobanii ce au stane in zona.
Traseul ce urmeaza in continuare este plin de urcusuri si coborasuri speific traseelor de cross country,bun pentru conditia fizca. Mai dai si de cate o portiune cu noroi ,mai de un parau de traversat in rest este ok.
Ce este frumos ,ca odata ce ai ajuns in drumul ce coboara pe valea Bagnaului urmeaza o oborare de cca.1h:30min nivel de difiultate mediu.
Din poiana Seituri se poate cobora in Firiza ,ceea ce am si facut intr-o zi cu bicicleta desigur ,coborarea fiind pentru avansati ,dificultate mare.Traseul fiind pe o poteca pe la o stana in N-E si te scoate undeva pe un parau putin mai in sus de unde incepe Barajul Firiza.
Tot de aici am mai facut o tura de cross cu bicicleta inspre S spre poiana Plestioare,pe un drum forestier vechi ce-ti da impresia de poteca,pe urma chiar ajungi la un drum forestier,cateva poienite ascunse pe langa care treci,pe urma o faci dreapta pe deal in sus abandonand drumul .Este necesara traversarea culmii dealului pentru a cobora in drumul ce duce spre Poiana Plestioare sau spre localitatea Ulmoasa N-E cu coborare in localitatea Baita.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu